مسئولان وزارت آب و انرژی طی کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت تدویر گردید، گزارش اجراات یک ساله را شریک ساختند.
به گفته مسئولان این وزارت، کار ساختمانی بند پاشدان ولایت هرات مجدداً آغاز گردیده، بخش اول بند بخشآباد ولایت فراه ۳۷ در صد، کار ساختمانی بند شاه و عروس ولایت کابل و فاز سوم بند کمال خان تکمیل شده، و لات اول بخش دوم بند کجکی ولایت هلمند و کار ساختمانی بند توری ولایت زابل به اتمام رسیده است. غا
مسئولان میافزایند، طی یک سال اخیر، کار تطبیق ۱۴۰ بند کوچک آبی آغاز شده که از این میان ۱۱۷ پروژه تکمیل شده، ۶ پروژه تحکیماتی در سواحل دریای آمو تطبیق گردیده، دیزاین ۱۷۳ پروژه و بررسی تخنیکی ۱۵۷ پروژه تاسیسات کوچک و متوسط آبی انجام شده و ۲۵۰ پروژه دیگر به کمک موسسات همکار تطبیق گردیده است.
ترتیب پلان انکشافی پنجساله سکتور انرژی برق، ترتیب ۴ مقرره و منظوری ۶ طرزالعمل مدیریت آب، عقد تفاهمنامهها با ادارات همکار، ترتیب استراتیژی سرمایهگذاری پروژههای آب و برق، منظوری پالیسی تنظیم امور داخلی، و نهایی ساختن مسوده ۵ مقرره مدیریت آب از اقدامات مهم این وزارت در راستای نهادینه ساختن سکتور آب و برق در کشور میباشد.
به گفته مسئولان این وزارت، جمع آوری احصاییه و تحلیل اقتصادی کانالها و بندهای کوچک، متوسط و بزرگ، تحلیل احصائیه آبهای سطحی و زیر زمینی، ایجاد و انکشاف بانک ملی معلوماتی منابع آبی، سیستم معلوماتی تاسیسات آبی، و سیستم معلوماتی انرژی برق، از اقدامات دیگر این وزارت طی یک سال اخیر بهشمار میرود.
مسئولان میگویند، به منظور جلوگیری از ضایعات آب، سیستم سنتی آبیاری عصری گردیده، در بخش تولید و توزیع انرژی برق ۷ جواز و برای ۱۴۱۷ شخصیت حکمی و حقیقی مجوز استفاده از منابع آبی صادر گردیده، از ۱۲۲ تاسیسات آبی نظارت مداوم به عمل آمده، و ۲۷۵ سیتشن هایدرومترولوژیکی در کشور حفاظت و مراقبت گردیده است.
مسئولان میافزایند، جغرافیایی آبی کشور به ۵ حوزه بزرگ دریایی و ۳۵ حوزه فرعی دریایی تقسیم بندی شده که توسط ادارات مرکزی و ساحوی تنظیم و مدیریت میشود.
آغاز کار عملی سب ستیشن ارغندی به ظرفیت ۵۰۰ کیلوولت، آغاز تطبیق پروژه ۸ میګاوات تولید برق و تمدید شبکه های توزیعی در پکتیکا، فراه و ارزګان، تکمیلی پروژه ۱۰ میګاوات برق سولری نغلو، آغاز کار عملی پروژه لین ۵۰۰ کیلوولت دشت الوان الی ارغندی، مطالعات امکان سنجی پروژههای تولید انرژی آفتابی و بادی به ظرفیت ۱۴۰ میګاوات، و ایجاد سکرتریت برای تنظیم امور پروژه تاپ، فعالیتهای بارز این وزارت در یک سال گذشته میباشد.
برمبنای معلومات، تسوید و منظوری ۱۴ سند تقنینی در بخش مدیریت آب، انجام مطالعات و ترتیب پلان امور ساختمانی ۵۸۱ پروژه انکشافی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد افغانی در بخش مدیریت آب، اتخاذ تدابیر لازم برای تطبیق ۲۶۵ پروژه، جمع آوری ارقام و تحلیل آبهای سطحی و زیرزمینی، تحلیل تاثیرات اقلیمی در حوزههای دریایی و آبی، حل منازعات آبی، نظارت از تاسیسات آبی، و انجام مطالعات امکان سنجی ۶ پروژه با ظرفیت مجموعی ۲۸۰ میګاوات، از اولویتهای مهم وزارت طی سال جاری میباشد.