مسئولان اداره ملی حفاظت محیط زیست طی کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت تدویر گردید، گزارش اجراات یک ساله را ارائه کردند.
مسئولان این اداره می افزایند، برای از سرگیری ۱۰ پروژه در بخش تغییر اقلیم و محیط زیست به ارزش مجموعی ۵۸.۷ میلیون دالر پیشرفت های چشم گیری صورت گرفته است.
برمبنای معلومات این اداره، ترتیب طرح پروژه منابع آب و آبریزه سازگار با تغییرات اقلیمی، طرح تقویت روش های مناسب و کم کاربن، طرح احداث فارم تحقیقاتی محیط زیستی، طرح کمپاین ملی نهال شانی و طرح ارزیابی آسیب پذیری تغییر اقلیم، اخذ منظوری منابع مالی برای پروژه پاسخدهی به تغییرات اقلیمی مبتنی به روش جامعه محور و پروژه ترتیب فهرست موجود ملی مواد کنترول شده تحت پروتوکل مونتریال، کسب تعهد مالی 1.16 میلیون دالر از صندوق جدیدالتأسیس تنوع حیات، و سهم گیری در انکشاف طرح ها و برنامه های ملی از دست آورد های عمده طی یک سال اخیر می باشد.
مسئولان می گویند، بر اساس یافته ها، افزایش گرما، خشکسالی های پی هم، سرازیر شدن سیلاب های موسمی، کاهش تولیدات زراعتی، ازدیاد امراض انسانی، نباتی و حیوانی، مهاجرت های داخلی، تخریب اراضی و جنگلات، و تغییرات اقلیمی عواقب ناگوار را در پی داشته که زندگی هموطنان را به چالش کشیده است.
به گفته مسئولان این اداره، با حاکمیت دوباره امارت اسلامی، تلاش های پی هم صورت گرفته تا جامعه جهانی قناعت داده شود که موضوع تغییرات اقلیمی و محیط زیستی ربطی به سیاست نداشته بلکه به حیث یک معضل اجتماعی و بشری پنداشته شود.
مسئولان می افزایند، امیدواریم در کنفرانس جهانی (COP-29) که امسال قرار است در کشور آذربایجان برگزار شود، افغانستان رسماً به این کنفرانس دعوت گردد تا از افغانستان و مردم آسیب پذیر نمایندگی واقعی صورت گیرد و برای حصول حقوق توجه جهانیان به افغانستان معطوف گردد.
به گفته مسئولان، طی یک سال اخیر، ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی ۱۵۲۰ فعالیت و پروژه مختلف النوع در سکتور عامه و خصوصی صورت گرفته که از این ۱۴۹۸ پروژه و فعالیت تاییدی و اجازه نامه محیط زیستی دریافت نموده و متباقی ۲۲ پروژه و فعالیت دیگر به دلیل عدم رعایت معیار های محیط زیستی رد گردیده است.
به گفته مسئولان، نظارت از وضعیت فزیکی و بیولوژیکی ساحات حفاظت شده چنانچه پارک ملی بند امیر، مندهیر پکتیا، واخان بدخشان، کول حشمت خان، آغاز سروی بایوفزیکی و اجتماعی پارک ملی نورستان، حفاظت و جلوگیری از قاچاق ۱۷۲۱۶ بال برنده مختلف النوع و ۲۵ راس حیوان وحشی، و نظارت از فارم نسلگیری حیوانات وحشی ندالشبأ در بلخ و فارم نسلگیری حیوانات وحشی الغرافه در فراه، بخش دیگر از دست آورد های این اداره طی یک سال اخیر می باشد.
مسئولان این ادار می افزایند، به منظور جلوگیری و کاهش آلودگی های محیط زیستی، مجموعاً از ۲۲۳۲۸ فعالیت شهرک ها، بلند منزل ها، تالار های عروسی، فابریکه ها، داش های خشت پزی، ریگریشن و اصناف مختلف، نظارت به عمل آمده که در نتیجه ۱۴۸۲۵ فعالیت موافق با معیار های محیط زیستی بوده، ۱۵۸۱ فعالیت اصلاح گردیده و برای اصلاح ۲۸۴۹ فعالیت دیگر توصیه های لازم داده شده است.
به گفته مسئولان، طی یک سال اخیر این اداره ۵ تفاهم نامه همکاری را به منظور تطبیق پروژه های محیط زیستی به ارزش مجموعی بیش از یک میلیون دالر امریکایی با موسسات غیر امارتی به امضا رسانیده و از تطبیق آن نیز نظارت می نماید.
برمبنای معلومات، بازنگری و تعدیل ۶ سند پالیسی و تقنینی این اداره، شامل ساختن موضوعات محیط زیستی در ۱۳ سند پالیسی و تقنینی ادارات امارتی، تجدید ستراتیژی ملی تنوع حیات، برنامه پنج ساله انکشافی و ۴۷ پلان عملیاتی برای مرکز و ولایات، بخش دیگری از کارکردهای اداره ملی حفاظت محیط زیست طی یک سال اخیر می باشد.#