در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئولان وزارت صحت عامه گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند.
مسئولان می افزایند، ترتیب پلان پنجساله، معیارهای اعتباردهی و درجه بندی لابراتوار ها و کلینیک های تشخیصیه و اسناد تقنینی، توزیع جواز فعالیت به ۳۴۸۹ کارکن صحی، عرضه خدمات صحی به زندانیان در ۳۴ ولایت، ثبت و تایید ۱۰۵۶ قلم ادویه مختلف النوع برای حمایت از تولیدات داخلی، ثبت و راجستر ۱۵۰۶ داکتر جدید و رسیدهگی به ۱۴ مورد قضیه شکایات و تخلفات طبی، از کارکردهای عمده این وزارت طی یک سال اخیر میباشد.
به گفته مسئولان این وزارت، معیاری ساختن نصاب درسی در تمام انستیتیوتهای خصوصی، ارتقای دوره دو ساله قابلگی به سه سال، شمولیت ۲۷۶۴۲ تن محصل در انستیتیوتهای خصوصی علوم طبی، تدویر برنامههای تربیتی برای ۶۲۰۳۱ تن در بخش صحت، و فراغت ۱۶۰۸ تن محصل از انستیتیوتهای علوم طبی، از اقدامات مهم در یک سال گذشته میباشد.
به گفته این وزارت، از رهگذر ۴۲۱۲ مراکز صحی، ۸۷۹۸۷۱۰۴ خدمات سراپا، ۱۹۸۶۶۵۰ خدمات داخل بستر، ۶۵۳۰۰ خدمات هیمودیالیز، ۳۱۶۱۴ خدمات به افراد مبتلا به سرطان، و معالجه ۲۳۶۹۲ تن معتاد، و همچنان عرضه خدمات صحی و روان درمانی به ۲۲ هزار افراد متضرر از زلزلههای اخیر در کشور، از اقدامات قابل توجهی این وزارت طی یک سال اخیر میباشد.
مسئولان میگویند، طی یک سال اخیر، توزیع بیش از ۸.۸ میلیون کپسول ویتامین A به اطفال ۶ تا ۵۹ ماهه، ۱۵۵۷۳۴۴ تابلیت فولیک اسید و آهن به اطفال و نو جوانان، ۱۸۶۱۲۲۱ پودر مغذی (MNP) برای اطفال ۶ تا ۵۹ ماهه، تطبیق واکسین و معالجه ۲۷۰۳۸ تن عودتکننده در ۱۴ ولایت کشور، عرضه خدمات صحی به ۲۵۸۱۷۰ کوچی، و تدارک تجهیزات فزیکی برای ۶۸۳۱ تن افراد معلول، از دست آورد های ملموس این وزارت میباشد.
به گفته مسئولان، طی یک سال اخیر، میزان تطبیق واکسین از ۶۵ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته و مجموعاً ۸۵۹۹۷۵۰ طفل و مادر طی همین مدت واکسین دریافت نموده اند.
به گفته این وزارت، در جریان یک سال گذشته، ۲۵۳۰۲ قلم ادویه و محصولات صحی وارداتی اجازه ورود دریافت نموده، ۲۳۱۶ قلم دوا از تولیدات داخلی به بازار عرضه گردیده، و به ۱۵ فابریکه تولید ادویه، ۱۵۱ شرکت تورید دوا، و ۱۷۹ عمده فروشی و همچنان ۲۴۶۸ فارمسیست جواز فعالیت دریافت نموده است.
به گفته مسئولان، افغانستان در بخش تولید سیروم به خود کفایی رسیده و سال ګذشته به پیمانه بیشتر سیروم به کشورهای عربی نیز صادر شده است. آنان میافزایند، در جریان یک سال اخیر، ۱۶۱۰ تن دوا، و محصولات صحی و غذایی تاریخ تیر در مرکز و ولایات از بین برده شده است.
امضای تفاهم نامههای همکاری با ۱۸۰ موسسه عرضهکننده خدمات صحی در کشور و ثبت و راجستر ۱۸۴ موسسه فعال در سکتور صحت از اقدامات دیگر این وزارت طی یک سال اخیر میباشد.
بر مبنای معلومات، ایجاد مراکز صحی در سطح ولسوالیها، بهبود کیفیت عرضه خدمات صحی در مناطق دور افتاده، تجهیز شفاخانه جمهوریت، مهار کردن بیماریهای ساری، محو بیماری فلج اطفال، و تدویر برنامههای ارتقای ظرفیت از اولویتهای مبرم این وزارت طی سال جاری میباشد.#