وزارت های امور داخله و صحت عامه و شاروالی کابل در کنفرانس مشترک که در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت برگزار گردید، پیرامون چگونگی جمع آوری و معالجه معتادین معلومات ارائه نمودند.
مل پاسوال عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت امور داخله گفت: از حاکمیت دوباره امارت اسلامی مجموعا، ۴۲۱۰ عملیات صورت گرفته که در نتیجه ۵۰۵۱ مظنون دستگیر، ۱۸۱ کارخانه تولید مواد مخدر منهدم، بیش از ۵۴۳ تن مواد مخدر ضبط، ۱۷۸۵ هکتار زمین از وجود کوکنار پاک کاری و ۸۲ هزار معتاد از سراسر کشور مشمول ۲۶۸۵۰ تن در ولایت کابل جمع آوری گردیده است.
به گفته موصوف، در جریان یک ماه اخیر، ۱۶۵۰۰ معتاد به سطح کشور جمع آوری گردیده که از این میان ۶۰۰۰ آن مربوط ولایت کابل می باشد.
به همین ترتیب، داکتر شرافت زمان سخنگوی وزارت صحت عامه گفت: هم اکنون ۳.۶ میلیون معتاد در کشور موجود بوده که ۲.۹ در صد آنرا زنان و کودکان تشکیل میدهد.
به گفته موصوف، هم اکنون در سطح کشور ۲۵۰۰ پرسونل صحی در ۶۰ شفاخانه و مراکز صحی مصروف تداوی معتادین بوده و تاکنون ۲۸۵۶۴ معتاد معالجه گردیده و ۲۲۴۵۸ تحت معالجه قرار دارند.
به گفته مسوولان، ایجاد و فعال سازی کمپلکس ۵ هزار بستر تداوی معتادین در کابل، احیای مجدد و اعمار شفاخانه های بیست بستر در ولایت های جوزجان، بامیان، ارزگان، نورستان، غزنی، کندز، فاریاب و بغلان، فعال سازی شفاخانه های ۵۰ و ۱۰۰ بستر تداوی معتادین در ولایت های غزنی و زابل و ایجاد شفاخانه هزار بستر تداوی معتادین در ولایت قندهار، از کارکرد های مهم وزارت صحت عامه طی یک سال اخیر می باشد.
سپس، نعمت الله بارکزی نماینده شاروالی کابل در این کنفرانس مطبوعاتی افزود: برای پاک سازی و احیای مجدد ساحه پل سوخته پلان منظم از جانب شاروالی کابل ترتیب و در هماهنگی با وزارت های امور داخله و صحت عامه تطبیق گردید که در نتیجه تطبیق این پلان ظرف 25 روز، کار پاک کاری، رنگ آمیزی و نور پردازی پل سوخته تکمیل و این پل که به عنوان نکته پایان زندگی مسمی بود اکنون به پل خوشبختی و یک ساحه تفریحی و دیدنی برای باشندگان شهر کابل مبدل گردیده است.