محترم مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۳ هـ ش که از سوی وزارت معارف برگزار گردیده بود، اشتراک و سخنرانی نمود.
معاون اداری ریاست الوزراء طی سخنانی گفت: جای نهایت خرسندی است که با سپری شدن رخصتی زمستانی و با آغاز سال جدید تعلیمی بار دیگر متعلمین به دروس خویش در مدارس و مکاتب حاضر میشوند.
محترم مولوی عبدالسلام حنفی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و دوصد هزار متعلم جدید جذب معارف گردیده بود و امیدواریم در سال جدید این تعداد افزایش یابد و شمار بیشتری در سرتاسر افغانستان به تعلیم و تربیه دسترسی پیدا نموده و شامل مدارس و مکاتب شوند.
معاون اداری ریاست الوزراء خاطر نشان کرد که ما به عنوان یک ملت و جامعۀ اسلامی در قدم نخست ضرورت داریم تا عقاید و موضوعات اسلامی را فرا گرفته و به شاگردان و متعلمین آموزش دهیم و در قدم بعدی به فراگیری علوم عصری بپردازیم، زیرا آموزش علوم عصری در افغانستان مورد حمایت قرار گرفته و آشنایی با علوم عصری، ساینس و تکنالوژی معاصر را از جمله نیازمندی ها بخاطر ترقی و پیشرفت کشور میدانیم.
محترم مولوی عبدالسلام حنفی گفت: ملتی که با دانش و سواد بیگانه باشد و علم نیاموزد همیشه محتاج دیگران بوده و جامعۀ محتاج و نیازمند هیچگاه به استقلال نخواهد رسید، پس نیاز داریم تا به علوم و تکنالوژی معاصر دسترسی داشته باشیم.
معاون اداری ریاست الوزراء با اشاره به اهمیت دورۀ ابتدائیه، متوسطه و لیسه در سلسله مراتب تعلیمی، گفت: این دوره اساس دورههای بالاتر است و در صورتی که اطفال و نوجوانان در این دوره به صورت صحیح و درست تربیت شوند، در دوره های بعدی تحصیلی نیز موفق خواهند بود.
محترم مولوی عبدالسلام حنفی سالهای جنگهای تحمیلی و نا امنی در کشور را از عوامل عقب ماندگی در معارف دانسته، گفت که در سالیان جنگ خصوصاً در مناطق دوردست اکثر اطفال از تعلیم و تربیه محروم مانده بودند، اما وزارت معارف امارت اسلامی تلاش میکند تعلیم و تربیه را به همۀ مناطق کشور گسترش دهد تا همۀ اطفال به تعلیم و تربیه دسترسی داشته باشند.
معاون اداری ریاست الوزراء با بیان اینکه نصاب تعلیمی جامع و مؤثر و کیفیت درسی از موضوعات مهم در عرصه تعلیم و تربیه می باشد، گفت که باید در نصاب تعلیمی همۀ نیازهای جامعه مانند عقاید و موضوعات اسلامی، علوم ساینسی و معاصر در نظر گرفته شود تا تمام نیازمندیهای فرزندان کشور مرفوع گردد.
محترم مولوی عبدالسلام حنفی ضمن اینکه اساتید لایق و شایسته را در زمینه آموزش بهتر فرزندان کشور مهم خواند، گفت که با توجه به اینکه ملت افغانستان به شما اعتماد نموده، بنابراین مسئولیت خود را به بهترین شکل ادا نموده و در تربیه آنان تلاش نمایید. همچنان مسئولین و کارمندان وزارت معارف در زمینۀ تعلیم و تربیه با کیفیت، کار و نظارت بیشتر نمایند تا مانند گذشته مشکل مدارس، مکاتب و اساتید خیالی بار دیگر در معارف تکرار نشود.
محترم مولوی عبدالسلام حنفی در اخیر سخنانش گفت که امارت اسلامی در راستای ارائه تعلیم و تربیۀ با کیفیت و معیاری متعهد می باشد و تمام تلاش خود را در این زمینه انجام خواهد داد.