در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئولان وزارت احیا و انکشاف دهات گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند.
به گفته مسئولان این وزارت، در جریان یک سال اخیر، در ۲۵۱ قریه ۱۴۹ ولسوالی ۳۴ ولایت، به تعداد ۲۶۶ پروژه آبرسانی به ارزش مجموعی مبلغ ۱ میلیارد افغانی تطبیق شده که از این رهگذر، ۱ میلیون ۵۲۵ هزار و ۴۰۰ تن اهالی محل به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا کرده اند.
مسئولان میافزایند، کار تطبیق ۱۴۹ پروژه آبرسانی جریان داشته که با تکمیل آن، ۶۶۴ هزار ۹۱۶ تن به آب آشامیدنی صحی نیز دسترسی پیدا خواهند کرد.
مسئولان همچنان میافزایند، در جریان سال گذشته، به ارزش مجموعی مبلغ ۴۲۶ میلیون افغانی، به تعداد ۱۰۰ چکدم و بند آبی کوچک در ولایتهای بادغیس، بغلان، بلخ، پروان، پکتیا، زابل، سرپل، فراه، کاپیسا، قندوز، نورستان، نیمروز و هرات، تکمیل و به بهره برداری سپرده شده است.
به گفته مسئولان، اخیراً در ۵۱ ولسوالی ۲۳ ولایت کشور، صدها کیلومتر سرک روستایی احداث گردیده و کار احداث ۳۸۸ کیلومتر سرک در ولایتهای مختلف کشور هماکنون جریان دارد. برعلاوه، کار احداث سرک به طول ۵۰ کیلومتر در ولسوالی واخان ولایت بدخشان که افغانستان را با کشور چین وصل میسازد، نیز جریان دارد.
به گفته این وزارت، مطالعه امکان سنجی پروژه احداث بند کج ستار در ولایت نیمروز و کار دیزاین بند آبی در ولسوالی گلستان ولایت فراه جریان داشته که عنقریب کار ساختمانی آن نیز آغاز خواهد شد.
مسئولان میافزایند، بند آبی ولسوالی گلستان ولایت فراه ظرفیت ذخیره ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب را دارا بوده که طور مجموعی ۱۴ هزار هکتار زمین زراعتی را در ولسوالیهای چخانسور، غوری، خاشرود و دلارام سیرآب میکند.
به همین ترتیب، بند آبی در ولسوالی قادس ولایت بادغیس به ارزش مجموعی مبلغ ۲.۵ میلیون دالر امریکایی احداث میگردد که با تطبیق این پروژه ۱۴۰۰ هکتار زمین زراعتی تحت آبیاری قرار گرفته و نیز آب آشامیدنی ساکنین محل را تامین خواهد کرد.
همچنان، احداث شبکه آبرسانی قلعه نو به ارزش مجموعی ۳۳۵ میلیون افغانی با پیشرفت ۸۵ در صد، جریان داشته که با تکمیل این پروژه، ۶۵ هزار باشنده محل به صورت مستقیم به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا خواهند کرد.
به گفته این وزارت، اعمار دیوار استنادی به طول ۵ کیلومتر در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار با پیشرفت ۹۵ در صد، به ارزش مجموعی ۷۵ میلیون افغانی از پروژههای مهم این وزارت بوده که با تطبیق این پروژه، صدها هزار هکتار زمین زراعتی از سرازیر شدن سیلابهای موسومی حفاظت خواهد شد.#