در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند.
به گفته مسئولان این وزارت، طی یک سال اخیر در بخش میکانیزه ساختن سکتور زراعت و مالداری، حفاظت و توسعه منابع طبیعی، مدیریت آب از سربند الی مزرعه، و تنظیم امور اراضی کشور، دستاورد های ملموسی داشته است.
اعطای مبلغ ۱.۳ میلیارد افغانی از صندوق انکشاف زراعت وزارت به دهاقین، مالداران و سکتور خصوصی به هدف حمایت از سکتور زراعت و مالداری در کشور، توزیع ۳۳ هزار متریک تن تخم ګندم بذری اصلاح شده و ۵۴ هزار متریک تن کود کیمیاوی به ۶۶۰ هزار دهقان، از فعالیت های عمده این وزارت طی یک سال اخیر می باشد.
طی یک سال اخیر، این وزارت در هماهنگی با ادارات همکار، مجموعاً به تعداد ۲۷۱ پروژه را به ارزش مجموعی ۳۰۰ میلیون دالر در بخش های زراعت، آبیاری و مالداری تطبیق نموده است.
به گفته مسئولان، ۵ باب سرد خانه به ظرفیت مجموعی حدود ۱۱۹۰ متریک تن در میدان وردک، کابل و لغمان و ۱۱ باب سلفرخانه به منظور خشک نموده میوه جات در ولایات مختلف اعمار گردیده، بیش از ۱ هزار و ۵۰۰ قطعه نمایشی نباتات جهت ترویج شیوه نوین زراعت احداث شده،و ۸۰ هزار هکتار زمین از شیوع آفات وبایی مصئون ساخته شده است.
مسئولان می افزایند، به منظور رشد سکتور زراعت و مالداری و بازاریابی به محصولات کشور طی یک سال اخیر نمایشگاه های بزرگ زراعتی را در فصل های بهار و خزان راه اندازی کرده اند.
به گفته این وزارت، تطبیق پروژه های آبیاری در ۱۱ ولایت به هزینه مجموعی مبلغ ۵۰ میلیون افغانی که با بهره برداری این پروژه ها موازی ۶۷۸۰ هکتار زمین تحت پوشش آبیاری قرار خواهد گرفت. برعلاوه، اعمار ۱۳۸ چکدم در ۱۰ ولایت به منظور تقویت آب های تحت الارضی جریان داشته که عنقریب تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود.
به همین ترتیب، القاح مصنوعی ۳۰۰ هزار فرد گاو به منظور ترویج نسل اصلاح شده گاو های شیری، تطبیق واکسین به بیش از ۱۶ میلیون راس حیوان و تداوی بیش از ۹ میلیون حیوان در ولایات مختلف کشور، توزیع وسایل جمع آوری و پروسس محصولات لبنی در ۳۴ ولایت، احداث فارم های کوچک مرغداری، گاو و بز شیری به منظور تقویت اقتصاد خانواده، توزیع ۲۷۲ جواز کلینیک جدید و تمدید ۲۱۵۱ جواز کلینیک حیوانی در ۳۴ ولایت و همچنان ارتقای فارم مرغداری از ۱۵۰۰ به ۳۵۰۰ فارم، پیشرفت های چشمگیری این وزارت را در سکتور مالداری نشان میدهد.
همچنان، ۱.۷ میلیون هکتار جنګلات و ۳۰ میلیون هکتار علفچر در ۳۴ ولایت حفاظت و مراقبت گردیده و به تعداد ۱۲۵۲۰۰ اصله نهال برای احیای جنگلات نیز غرس شده است.
به همین ترتیب، طی یک سال اخیر، به تعداد بیش از ۶۹۰ هزار اصله نهال مثمر و غیر مثمر توزیع گردیده و طی سه سال اخیر مجموعاً به تعداد ۸۲ میلیون اصله نهال از طریق کمپاین های نهال شانی در سطح کشور غرس شده است.
ثبت موارزی ۱.۷ میلیون جریب زمین استرداد شده امارتی در بانک زمین، اجاره دهی موازی ۱۴۳۱۲ جریب زمین به مقاصد فعالیت های زراعتی، صنعتی و تجارتی، سروی موازی ۱ جریب زمین امارتی و علفچر در ۳۴ ولایت، و تثبیت مساحت میادین هوایی در ولایت های خوست، پکتیکا، زابل، غزنی، بامیان و ولسوالی جاغوری از دستاورد های ملموس این وزارت می باشد.
به منظور تطبیق پروژه های عام المنفعه در کشور، این وزارت سروی کدستر و تصفیه پروژه های بند توری، بند خروار، کانال قوشتیپه، مس عینک، و ساحه نفتی دریای آمو را انجام داده است.
برعلاوه، تثبت حق مالکیت، ارزشیابی و استملاک پروژه خط آهن خواف – هرات، انتقال لین برق کاسا یک هزار، پروژه ۲۲۰ کیلو ولت و ۵۰۰ کیلوولت در هرات، جوزجان، لغمان، بغلان، غزنی و فاریاب، و لین دوم سرک کابل – لوگر، از کارکرد های مشهود این وزارت می باشد.
برمبنای معلومات، استراتیژی ۵ ساله وزارت ترتیب گردیده و اسناد تقنینی مشمول طرزالعمل های کاری عرصه های مختلف نیز نهایی شده است.