در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئولان ریاست عمومی شرکتهای امارتی گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند.
به گفته مسئولان، شرکتهای دولتی دهها سال قبل به منظور انکشاف زراعت و صنعت در افغانستان، جلوگیری از احتکار، ایجاد فرصتهای شغلی و تقویت بنیه اقتصاد ملی ایجاد اما به دلیل دوام چهار دهه جنگ، از محراق توجه نظامهای قبلی خارج و طی این مدت آسیبهای زیادی را متقبل گردیده است.
مسئولان میگویند، با حاکمیت دوباره امارت اسلامی و با توجه به اهمیت اقتصادی آن، شرکتهای امارتی یکبار دیگر در محراق توجه حکومت قرار گرفت و برمبنای فرمان شماره ۲۱ مورخ ۲۷/۶/۱۴۴۵ هجری قمری عالیقدر امیرالمومنین حفظه الله تعالی ریاست عمومی شرکتهای امارتی به منظور تقویت، انکشاف و تنظیم بهتر امور تاسیس و براساس فرمان شماره ۸ مورخ ۲۲/۲/۱۴۴۶ هجری قمری تشکیل ریاست نامبرده نیز منظور گردید.
به گفته این ریاست، احیای مجدد و تجهیز شرکتهای امارتی افغان طیور، شکر بغلان، نساجی قندهار، بلخ و پلخمری، و شرکت امارتی بست هلمند از دستاوردهای عمده طی یک سال اخیر میباشد.
به گفته مسئولان، در هماهنگی با بانک جهانی، قرار است کار عملی پروژه کاسا یکهزار عنقریب آغاز گردد.
مسئولان میگویند، طی یک سال اخیر، د افغانستان برشنا شرکت، مجموعاً ۱ میلیون و ۲۰۶ هزار و ۶۷۱ میگاوات برق تولید و مجموعاً ۵ میلیون و ۶۷۲ هزار و ۷۹۶ میگاوات برق از کشورهای همسایه وارد کرده است.
مسئولان میافزایند، کار تطبیق پروژههای انتقال ۵۰۰ کیلو ولت برق شبرغان – دشت الوان – ارغندی، 220 کیلو ولت برق غزنی – قندهار، سب ستیشن نورالجهاد در هرات، سب ستیشن برق در قندهار و تعداد از پروژههای نیمه تمام جریان داشته که عنقریب به بهره برداری سپرده خواهد شد.
مسئولان میگویند، فاز اول کانال قوش تیپه با پیشرفت ۹۱ در صد و همچنان فاز دوم این پروژه با پیشرفت ۵۴ در صد جریان دارد. به همین ترتیب، کار استخراج معدن بلخاب جریان داشته و تاکنون مقدار ۲۸۹۸۰ تن ذغال سنگ استخراج شده است.
به گفته مسئولان، طی یک سال اخیر، مقدار ۱۹۹ هزار و ۶۷۱ تن سمنت از طریق فابریکههای تولید سمنت غوری و جبل السراج تولید شده است.
به گفته مسئولان، کار تطبیق پروژه فایبر نوری به طول حدود ۱۵۰۰ کیلومتر جریان داشته، و ۸۰ در صد شبکه فایبر نوری معیاری گردیده است.
مسئولان میگویند، همزمان با تاسیس ریاست عمومی شرکتهای امارتی، ۸۵ مغازه فروش و توزیع گاز در مرکز و ولایات فعال گردیده که در کنترول قیمت گاز در بازار نقش کلیدی ایفا کرده است. به همین ترتیب، طی یک سال اخیر، ۱۹۸ میلیون و ۶۱۴ هزار و ۲۸۷ متر مکعب گاز استخراج و پروسس شده و به مستهلکین عرضه گردیده است.
مسئولان میافزایند، طی یک سال اخیر، مقدار ۳۶ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی صحی در مرکز و ولایات توزیع شده، و همچنان به تعداد ۳۹ پروژه آبرسانی تطبیق و ۹ پروژه دیزاین شده و ۱۵ پروژه دیگر شامل پلان میباشد.
به گفته مسئولان، سال گذشته، از طریق تصدی زراعتی وادی ننگرهار، حدود ۴۰۲ تن زیتون، ۴۱۱۲۵ لیتر تیل زیتون، ۲۰ تن خرما، ۹۰۷ تن گندم، ۱۰ تن ماهی، ۱۰۲۶۴۳ لیتر شیر، ۲۸۷۴ کلچه صابون و ۲۳۴۳۳۸ اصله نهال مثمر و غیر مثمر تولید شده است.
دیزاین و چاپ بیش از ۳۰ اسناد بهادار و غیر بهادار، تصادر نمودن ۹۰ تن بادنجان رومی و کشته به کشور ترکیه، و تولید ۴۴۳۰ تن تخم اصلاح شده گندم، ۱۳.۷ تن برنج، ۱۹.۸ تن جواری و غله، ۴۷۹۹۰ کیلوگرام تخم نبابات صنعتی، ۳۴۰۰ کیلوگرام حبوبات و ۳۱۳۰۰ کیلوگرام سبزیجات، فعالیتهای مهم این ریاست طی یک سال اخیر می باشد.
به گفته مسئولان، صدور و تمدید جواز فعالیت به ۵۰۳ شرکت سیاحتی، ۱۷۷ شرکت خدمات آنلاین و ۴۷ مهمانخانه، خریداری و نصب ماشینری عصری برای پروسس سنگ به ارزش ۱۲ میلیون افغانی، و رشد صنعت تولید کاغذ سفید در کشور، نیز از اجراات این ریاست طی یک سال اخیر میباشد.
برمبنای معلومات، آغاز مجدد تولید و پروسس سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، البسه بابو و چرم بابو، صادر نمودن حدود ۵۳۱۴ قلم اجناس مختلف النوع به خارج از کشور، همکاری در برگزاری ۲۷ نمایشگاه داخلی و خارجی برای تقویت صنایع دستی کشور، و تدویر ورکشاپهای حرفوی برای کسبه کاران از اجراات این ریاست طی یک سال گذشته میباشد.#