تاریخچه
ریاست مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت، به مثابۀ پل ارتباطی میان حکومت، رسانهها و مردم یکی از مهم ترین بخشهای دستگاه اطلاع رسانی نظام میباشد که با داشتن ظرفیت بشری و تخنیکی در قسمت فراهم سازی تسهیلات مطبوعاتی، اجراات و عملکرد ادارات دولتی را از طریق رسانهها انعکاس داده و به مردم آگاهیدهی میکند. چنانچه، این مرکز از بدو تاسیس تاکنون در عرصه تقویت جریان اطلاع رسانی، تامین دسترسی خبرنگاران و اصحاب رسانه به اطلاعات واقعی، تقویت سطح تعامل و همکاری میان رسانهها و ادارات دولتی و تنویر اذهان عامه، فعالیتهای قابل توجهی را انجام داده است.
مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برمبنای حکم شماره (۳۳۹۷) مورخ ۲/۶/۱۳۸۷ هجری شمسی حکومت وقت ایجاد گردید. این مرکز در خصوص تقویت سطح تعامل و همکاری میان ادارات دولتی و رسانهها، تسهیل دسترسی خبرنگاران به اطلاعات واقعی، زمینه سازی برای انعکاس بهتر دستاوردهای ادارات دولتی، دفاع از پالیسیها و ارزشهای نظام، کاهش سطح تبلیغات منفی علیه نظام، ارتقای ظرفیت سخنگویان و مسئولان مطبوعاتی ادارات دولتی و تکثیر ارشادات، رهنمودها، پیامها، احکام و فرامین مقام عالی ریاست الوزرا و عالیقدر امیرالمومنین (حفظه الله تعالی)، فعالیت مینماید.
مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت در اوایل کار با تمویل مالی و تخنیکی ادارات تمویل کننده، فعالیتهایش را به پیش مبرد تا اینکه، در سال 1391 هجری شمسی، در ساختار تشکیلاتی حکومت مدغم ګردید، ضمن اینکه از ساحه شش درک شهر کابل به قصر مرمرین نقل مکان نمود؛ به تمویل مالی حکومت فعالیتهایش همچنان ادامه یافت.
در سال 1398 هجری شمسی اداره ارتباطات عامه و استراتیژیک تحت چتر اداره امور ارگ ریاست جمهوری وقت ایجاد شد و حسب لزوم دید رهبری دولت سابق، مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت در ساختار تشکیلاتی اداره ارتباطات عامه و استراتیژیک تنظیم و در چهارچوب این اداره به فعالیت اش ادامه داد.
با حاکمیت دوباره امارت اسلامی، حسب لزوم دید مقامات ذیصلاح، اداره ارتباطات عامه و استراتیژیک به معاونیت ارتباطات عامه و استراتیژیک تبدیل و این معاونیت در ساختار تشکیلاتی، تحت چتر ریاست عمومی دفتر مقام ریاست الوزرا تنظیم گردید و مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت که قبلاً در ساختار تشکیلاتی اداره ارتباطات عامه و استراتیژیک فعالیت مینمود، در ساختار تشکیلاتی معاونیت متذکره تنظیم و به فعالیت هایش ادامه داد.
با توجه به نقش، اهمیت و جایگاه مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت، مسئولان امور سعی لازم بخرچ دادند تا در خصوص تقویت هرچه بیشتر فعالیتهای این مرکز تلاشهای پیگیر و همه جانبه انجام دهند. چنانچه، با حاکمیت دوباره امارت اسلامی، مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت با تدویر ۲۴۶ کنفرانس مطبوعاتی، ثبت و نشر ۵۱۲ کلیپ خبری، تنظیم ۴۲ مصاحبه اختصاصی سخنگویان با رسانههای داخلی و خارجی و برګزاری ورکشاپهای ارتقای ظرفیت به سخنگویان و مسئولان مطبوعاتی ادارات دولتی، در خصوص غنامندی فعالیتهای رسانهیی، بازتاب کارکردهای ادارات دولتی، دفاع از پالیسیها و شرح دورنمای نظام و تقویت سطح تعامل و همکاری دو طرف سعی لازم بخرچ داده است.
طور فشرده باید گفت که، مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت از بدو تاسیس تاکنون همواره تلاش ورزیده تا سطح دسترسی خبرنگاران را به اطلاعات تسهیل بخشیده و از کارکردها، پالیسیها و برنامههای ادارات دولتی ملت و جهانیان را آگاه سازد.